Koffie op kantoor

Zo koop je de lekkerste koffie

Er zijn een aantal factoren belangrijk wanneer je lekkere koffie wilt maken. Zo is het belangrijk dat je een goede koffiemachine hebt. Denk hierbij aan een Jura koffiemachine of een ander goed merk. Maar de koffiebonen zijn vaak minstens zo belangrijk. Maar hoe vind je nu de beste koffiebonen? Je leest het hier!

Jura koffiemachine

De beste koffiebonen

Het vinden van de beste koffiebonen is lang niet zo moeilijk als je zou denken. Je moet alleen een aantal factoren weten die bepalen of koffie van goede of slechte kwaliteit is. Allereerst kijk je namelijk naar de herkomst van de koffiebonen. Staat er duidelijk op de verpakking waar de bonen vandaan komen? Dan is de kans groter dat je goede koffiebonen in handen hebt. Een goede producent zal namelijk altijd duidelijk vermelden waar de koffiebonen vandaan komen. En dus is dat een mooie graadmeter. Daarnaast is het belangrijk dat de bonen niet langer dan een maand geleden geroosterd zijn. Althans, als je de best mogelijke kwaliteit wilt. Dit zal ook altijd op de verpakking vermeld worden, waardoor je het makkelijk kunt inzien. Wil je er écht zeker van zijn dat je goede koffie in handen hebt?

Koffie

Dan kijk je naar alle informatie van de verpakking. Het is namelijk vaak zo dat de beste koffieproducenten, hun etiket vol zetten met informatie. Ze zullen duidelijke uitleg geven of zaken zoals de herkomst en het productieproces. En dat is de laatste factor die je kunt doornemen om te kijken of koffie van een  bepaalde kwaliteit is voorzien.