Proost

Welke bieren en bierglazen heb je nodig voor een bierproeverij?

Wil je een keer iets nieuws proberen met je vrienden? Met je eigen proeverij van speciaalbier wordt het zeker een leuke avond! Hiervoor kun je een expert inhuren, maar het is nog veel leuker om dit zelf te organiseren. Maar welke bieren en bierglazen heb je dan nodig? In dit artikel laten we dit zien!

Bier kiezen

Allereerst heb je natuurlijk verschillende soorten speciaalbier nodig. Maar welke soorten speciaalbier kies je? Dit is vaak nog niet zo makkelijk, aangezien er zoveel verschillende soorten zijn. Daarom is het aan te raden om een thema te hanteren. Dit maakt het kiezen van soorten speciaalbier niet alleen makkelijk, maar het maakt de avond ook leuker!

Je kunt bijvoorbeeld één bierstijl uitkiezen en hieruit enkele verschillende soorten speciaalbier uitkiezen. Of je kunt één land uitkiezen en alleen biersoorten uit dit land in huis halen. Vind je het juist leuk om echt te variëren? Dan kun je steeds één biersoort per land uitkiezen.

Bier drinken

Bierglazen

Aangezien het een proeverij is en jullie meerdere soorten speciaalbier gaan proeven is het aan te raden om te kiezen voor glazen die niet te groot zijn. De meest gebruikte glazen voor bierproeverijen hebben een inhoud van 25 centiliter. Je kunt speciale proefglazen aanschaffen, maar het is ook leuk om kleine wijnglazen te gebruiken.

Je hebt per persoon natuurlijke meerdere glazen nodig, maar soms wordt dit wel wat veel als je veel soorten bier gaat proeven. Het beste is dan om voor iedereen drie glazen klaar te hebben staan en na elke drie rondes een pauze te plannen. Iedereen kan in deze pauze dan zijn of haar glazen schoonmaken.