7 december 2021

Koffie als eerste indruk

2 min read

Met jouw bedrijf als verkooppunt en klanten ontvangst is een eerste indruk erg belangrijk. Het zal dan misschien niet direct aan de stoelen, tafels of kopjes koffie liggen maar het is wel onderdeel van hoe je je als bedrijf naar buiten presenteert. De eerste indruk wil je natuurlijk als bedrijf als beste proberen te brengen en hier hoort (naar mijn mening) ook zeker het kopje koffie bij van een professionele koffiemachine

Aanbod

Iedereen heeft een andere koffiesmaak en wilt natuurlijk het favoriete soort koffie kunnen drinken. Als er een machine staat van kwaliteit maar ook nog eens van veel opties zul je nooit mis kunnen gaan. De optie om sterk of dubbel te kunnen gaan zullen veel mensen erg fijn vinden want iedereen drinkt zijn koffie anders. De melk en suiker zijn dus ook zeker van belang, zijn er goede suikervervangers en is er de lactosevrije optie? Allemaal onderdeel van een goed aanbod. 

Nieuwe collega

De sollicitaties moeten we natuurlijk ook niet vergeten, de eerste ontmoeting van de medewerkers en leiders. Hoe de werkplaats eruit ziet, werkt en voelt zullen mensen erg belangrijk vinden. Als er dus een gezellige plek is om even koffie te drinken (waar mensen van kunnen genieten) zal dit waarschijnlijk als een fijne werkplaats over komen op een wellicht nieuwe collega. De koffie op het werk zullen mensen vaak ook daadwerkelijk in hun overweging om te komen werken mee nemen. Het zal niet even belangrijk zijn voor iedereen maar als iemand die het bedrijf graag wilt hebben en hij/zij zit te twijfelen zou het een beslissende factor kunnen zijn.