Je steentje bijdragen voor het klimaat

Meer en meer bedrijven richten zich meer op duurzaamheid. Ze willen in het oog van hun consumenten niet negatief opvallen of willen oprecht hun steentje bijdragen. Je steentje bijdragen als bedrijf kan op verschillende manieren. Sommige bedrijven steunen een stichting bijvoorbeeld. Anderen gebruiken andere producten die minder of helemaal niet schadelijk zijn voor het milieu. In deze blog licht ik toe wat een bedrijf en consumenten nog allemaal kunnen doen.

Events

Als groot bedrijf moet je vaak events organiseren, het is dan ook belangrijk dat je hier niet te veel schadelijk afval achterlaat. Het is namelijk gemakkelijk en goedkoop om plastic bekers en bestek te kopen. Hier kun je gemakkelijk voor bio drinkbekers kiezen die 100% afbreekbaar zijn. Ook als consument kun je deze keuze gemakkelijk maken en een groende voetafdruk achterlaten.

Shopping

Tijdens het boodschappen verbruik je veel plastiek tasjes voor bijvoorbeeld vruchten. Neem gewoon van thuis tassen mee of koop een papieren tas die 100% afbreekbaar is. Dit lijkt misschien een kleine stap, maar elke kleine dagelijkse verandering doet iets voor het milieu.

Bedrijven

Bedrijven die dagelijks karton gebruiken, bijvoorbeeld een frituur, kunnen ook een gemakkelijke verandering maken. Afbreekbare disposables moeten namelijk helemaal niet duur zijn. Op disposablediscounter.nl bijvoorbeeld, kun je alle soorten biologisch afbreekbaare disposables krijgen. Als frituur kun je dus gemakkelijk biologische frietbakjes gebruiken.

Zoals je ziet zijn er gemakkelijke stappen die je als consument of als bedrijf kunt nemen om je steentje bij te dragen aan het milieu. Deze stappen moeten niet groot zijn. Als bedrijf heeft dit ook alleen maar goede gevolgen. Consumenten beginnen namelijk meer en meer erop te letten of een bedrijf goed of slecht voor het milieu is en maken daarop gebaseerd hun keuzes.