Hoe kan de horeca inspelen op duurzaamheid?

Niet alleen de consument kan in en om het huis zijn steentje bijdragen aan een betere wereld. Ook als plaatselijke kroeg of restaurant kan je aan de hand van kleine aanpassingen zorgen dat je duurzaam bezig bent. 

Vervang eenmalig gebruik met herbruikbare artikelen

Neem bijvoorbeeld artikelen die normaal gesproken voor eenmalig gebruik gemaakt zijn: servetjes, rietjes, etc. Nadat een klant deze heeft gebruikt gaan ze de prullenbak in. Logisch ze kunnen niet nog een keer gebruikt worden door een andere klant. Wanneer hier herbruikbare artikelen voor in de plaats komen scheelt dit een hoop aan afval. Zo kunnen servetten vervangen worden voor wasbare servetten. En voor plastic rietjes is er ook een goed alternatief: duurzame rietjes van stro

Rietjes van stro? 

Ja, je leest het goed. Deze rietjes zijn gemaakt van plantenstengels. Dit materiaal is helemaal natuurlijk en 100% biologisch afbreekbaar. Op deze manier wordt het milieu niet negatief beïnvloed door het gebruik van deze rietjes. Sterker nog, deze rietjes zijn composteerbaar en dienen als voedingsstoffen. 

Wat merkt de klant hieraan?

Anders dan bij bijvoorbeeld papieren rietjes, zijn rietjes van stro van stevig materiaal. Ze verslappen niet in het drankje. Of het nu gaat om een warme of koude drank. Ook is het rietje zo bewerkt dat deze glad en zacht aanvoelt en dus prettig drinkt. 

Naast dat je als horeca onderneming op deze manier veel onnodig afval verspilt en dus bijdraagt aan een betere wereld, ziet dit duurzame rietje er ook nog leuk uit in het drankje van je klant! Reden genoeg om deze milieuvriendelijke rietjes aan te schaffen.