Gevulde eieren

Gevulde eieren met kerrie

Gevulde eieren met kerrie, een heel eenvoudig recept gevulde eieren, dat zowel warm als koud kan worden gegeten.

Ingrediënten

Voor 8 halve gevulde eieren

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 tot 3 theelepels chutney
  • 1 tot 2 theelepels kerriepoeder
  • paneermeel

Recept

  • De eieren koken voor ongeveer 10 tot 12 minuten
  • Pel hierna de eieren
  • Halveer de eieren in de lengterichting
  • Schep de eidooiers eruit
  • Prak de eidooiers fijn of wrijf deze door een zeef
  • Meng de eidooiers met de mayonaise, de chutney en de kerriepoeder
  • Doe het aangemaakte ei mengsel terug in de gehalveerde eiwitten
  • Strooi er wat paneermeel over en zet de gevulde eieren met kerrie even onder de grill om er een mooi bruin korstje op te laten komen
Free picture (Stuffed eggs) from https://torange.biz/stuffed-eggs-36307

Tip

Deze gevulde eieren kunnen zowel warm als koud worden gegeten. Zeker warm, is het een verrassend lekker hapje!

Variatie

Vanzelfsprekend zijn er nog veel meer variaties mogelijk met het maken van gevulde eieren, want het is een geliefde snack in Nederland en de rest van de wereld. Het is echt zo’n recept die vaak gemaakt wordt bij een gezellig avondje of een borreltje.

Wees ook niet bang voor het eten van te veel eieren, want dit is inmiddels wel een beetje achterhaald. Dus geniet van gevulde eieren, en blijf zoeken naar steeds weer nieuwe en lekkere recepten.