27 januari 2022

De verrassende wijn uit Italië Puglia wijn

2 min read

De bijzondere Puglia wijn komt uit de streek Apulië, In het Italiaans Puglia. Deze streek ligt helemaal onderin Italië in de hak van de laars. Er komt zowel heerlijke rode als witte Puglia wijn uit deze streek.

Welke druiven worden er gebruikt om Puglia wijn van te maken?

Ondanks dat er veel wijn geproduceerd wordt maakt men gebruik van lokale druivenrassen. Waaronder het blauwe druivenras negroamaro die wat bitter van smaak is. Ook het druivenras primitivo wordt gebruikt om rode Puglia wijn van te produceren. Voor de witte wijnen gebruikt men de lokale druivenrassen malavasia bianca, bombino en trebbiano.

Hoe smaakt Puglia wijn?

De rode Puglia wijn heeft een aroma van kersen, de bloemigheid van viooltjes en de rokerigheid van tabak. Het bevat veel tannines. Als u wijn heeft van negroamaro druif dan neigt deze eerder naar bitter omdat de druif een wat dikkere schil heeft. Deze wijn bevat dan ook nog meer tannines. Het aroma neigt meer naar rode kersen en pruimen en heeft dezelfde rokerigheid van tabak en de kruidigheid van zwarte peper en zoethout. De ideale temperatuur om de wijn te serveren is 16 tot 18 graden.

Het klimaat waar de Puglia wijn verbouwd wordt

Aangezien de Puglia wijn in de meest zuidelijke regio van Italië verbouwd wordt kun je stellen dat het klimaat en de bodem perfect zijn. Om deze reden is deze wijn dan ook van hoge kwaliteit. Niet zonder reden dat u het heuvelachtige gebied ontelbare wijngaarden tegenkomt. Na Sicilië is Puglia de grootste wijnproducerende regio van Italië.

Verras uw gasten met heerlijke Puglia wijn

Maak een diner onvergetelijk door er een heerlijke Puglia wijn bij te serveren. De rode wijn smaakt heerlijk bij vlees maar ook bij gegrilde kip of groentegerechten zoals witlof of tuinbonen. Gaat u als voorgerecht voor vis, blijf dan geheel in stijl en schenk er een wat lichtere witte Puglia wijn bij. En bij een heerlijke manchego kaas is de rode Puglia wijn een heerlijke afsluiter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *