Barbecueën neemt steeds meer in populariteit toe

Helaas wordt het weer buiten in Nederland steeds wat minder en minder. de regenbuien nemen toe en de temperatuur zakt steeds dichter naar het vriespunt. Dan moet ik ook zeggen dat we de afgelopen dagen veel hagel hebben gehad. Niet echt heel plezant als net buiten onderweg bent naar je volgende bestemming. Echter, wij Nederlanders zijn hier inmiddels aan gewend en kunnen daarom ook zat leuke dingen doen tijdens de koude winterdagen. Wat ook gemakkelijk kan in de winter is in de tuin lekker barbecueën. Zolang je een dichte/overdekte barbecue hebt is er niks aan de hand en kan het feestje gewoon doorgaan. Waarom zouden we alleen barbecueën als het mooi weer is? Zolang het kan en leuk is kunnen we dit net zo goed doortrekken tijdens de winter.

Hier in Nederland wordt er regelmatig gebarbecued. Wij Nederlanders vallen ook in top tien grootste barbecue landen.  Ik heb even op internet een leuk feitje achterhaald, namelijk uit onderzoek van Motivaction blijkt dat wij Nederlanders minimaal één keer per jaar barbecueën. Het is voor iedereen leuk om er bij te zijn, want een feestje kan nooit herkanst worden. Het zorgt ervoor dat je met elkaar verbonden bent en lekker samen een hapje eet. Je kan van alles op de barbecue leggen. Vlees is uiteraard het makkelijkst en het bekendst.  Wat echt de ideale barbecue hiervoor is, is de keramische barbecue.

Er bestaan zelf BBQ-teams die meedoen aan (inter)nationale barbecue wedstrijden. Klinkt het niet heel raar? (Inter)nationale barbecue wedstrijden. Ik vond het in eerste instantie raar klinken en kon het eigenlijk ook niet geloven. Uit nader onderzoek heb ik kunnen veriviëren dat het echt zo is? Hier gaat het niet om wie het beste een worstje, burgertje, sateetje kan bakken op de barbecue. Het is hier groter, het gaat hier om serieuze menu’s samenstellen en bereiden. Nederlanders blijken hier best wel hoog op te scoren. Bent u misschien bekend met de ‘Grillmaster’ op RTL 4? Dit is al een voorbeeld. Het wordt steeds groter ook via de media.

Daarbij is de Kamado grill in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. De meest populaire kamado bbq’s zijn Big Green Egg, Kamado Joe en The Bastard. Echter zijn er ook anderen barbecues verkrijgbaar. Met een Kamado grill kun je veel meer dan alleen grillen. Het is een multifunctionele barbecue. Hierdoor kan je dus op verschillende manieren het eten bereiden, kies gewoon de methode die het best bij je past.

Ik zal nog kort even een opsomming geven waarom een Kamado kopen een goed idee is.  

  • Verbruikt minder houtskool dan traditionele houtskoolbarbecuers
  • Bereid de lekkerste gerechten met een waanzinnige lekkere smaak
  • Gemaakt van hoogwaardig materiaal
  • Grillen, bakken, koken, stomen en slow cooken. Iets wat de kamado grill allemaal kan
  • Uitstekende temperatuurregulaties